Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Landgoederen en Buitenplaatsen in Zuid-Holland ontvangen? Schrijf je in!
 
 
Lisse.Keukenhof 2

Erfgoedlijnen Zuid-Holland

Zuid-Holland is rijk aan erfgoed en wil dit erfgoed niet alleen beschermen, maar ook benutten en laten beleven. Daarom is gekozen voor een nieuwe aanpak. Op initiatief van de provincie worden zeven zogenaamde Erfgoedlijnen de komende jaren ontwikkeld. Eén van die erfgoedlijnen is de landgoederenzone tussen het Westland en Hillegom. De Provincie werkt hierbij samen met erfgoedinstellingen, gemeenten en ondernemers.

Rijswijk Huis te Werve duiventoren

Dag van het Kasteel 2021

Op 24 mei 2021 (tweede pinkersterdag) is het weer zo ver. Kastelen, landgoederen en buitenplaatsen openen op veilige afstand hun poorten tijdens De Dag van het Kasteel. De Dag van het Kasteel is een initiatief van de Nederlandse Kastelenstichting, Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats. Het thema van dit jaar is Water. Water is heel belangrijk voor kastelen en buitenplaatsen: de slotgracht zorgde voor verdediging en de rivier zorgde ervoor dat bewoners makkelijk en snel op hun buitenplaats konden komen vanuit de stad. 
Bezoek de website van Dag van het Kasteel voor verhalen, wandelroutes, het gehele programma en nog veel meer. En kom 24 mei bijzondere locaties bezoeken!

nieuws

rss