Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Landgoederen en Buitenplaatsen in Zuid-Holland ontvangen? Schrijf je in!

Scholingsaanbod

 
Lesprogramma's voor het basis en voortgezet onderwijs die handelen over kastelen, landgoederen en buitenplaatsen worden door verschillende instellingen aangeboden. Onder het motto boek dicht en de klas uit, maakt een bezoek aan een landgoed, kasteel of buitenplaats veelal onderdeel uit van een dergelijk programma. Ook heeft een aantal kastelen, landgoederen en buitenplaatsen een eigen educatief programma ontwikkeld. Onderstaand treft u een overzicht aan van het acuele scholingsaanbod. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Erfgoededucatie van het Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Erfgoedspoor

De afdeling Erfgoededucatie van het Erfgoedhuis Zuid-Holland ontwikkelt erfgoedprojecten die aansluiten op de vensters van de Canon. In het provinciaal themajaar Leve het Landgoed! (2008) ontwikkelde het Erfgoedhuis een onderwijsproject voor het venster buitenhuizen. Het project is opgenomen in het educatieve aanbod in Zuid-Holland dat wordt ontsloten door het zogenaamde Erfgoedspoor.
In het aanbod van Erfgoedspoor zijn de ruïne van Teylingen in Voorhout en 't Huis Dever in Lisse opgenomen. In de nabije toekomst zullen ook de Keukenhof te Lisse, kasteel Duivenvoorde te Voorschoten, Huys ten Donck in Ridderkerk en de ruine van Ravensteijn in het aanbod worden opgenomen. 

Van Luchtkasteel tot Dassenburcht

Het educatief project Van Luchtkasteel tot Dassenburcht werd in 2002 opgezet voor leerlingen van basisscholen. Door het lespakket en een excursie maken leerlingen kennis met de natuur, de historie en het beheer van landgoederen. In Zuid-Holland is een viertal landgoederen actief bij het project betrokken: kasteel Duivenvoorde te Voorschoten, de Keukenhof te Lisse, Leeuwenhorst – Nieuw Leeuwenhorst te Noordwijkerhout en Oostergeest te Warmond.

DIt is een woord uit de verklarende woordenlijst

Je kunt het wooord dan ook verklaren met een meer of minder lang tekstje. En als van toepassing dan kun je ook een link toevoegen naar een externe website met meer informatie. Die link verschijnt dan onder de verklarende tekst.

Klik hier voor meer informatie