Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van Landgoederen en Buitenplaatsen in Zuid-Holland ontvangen? Schrijf je in!

Hof van Assendelft

 
Heinenoord
Aan de zuidkant van het dorp Heinenoord ligt het Hof van Assendelft. Het is een eenvoudig, vrijwel vierkant 18de-eeuws gebouw dat twee bouwlagen en vijf vensterassen telt. Rond de voordeur is een fraaie omlijsting met pilasters aangebracht. Schuiframen met roedenverdeling verlichten de vertrekken binnen. Het huis wordt gedekt door een omlopend schilddak met vier hoekschoorstenen.
Op een kaart in het archief van de ambachtsheerlijkheid Heinenoord van 1809 is het huis met de omligende gronden, die ingesloten worden door de dorpsvliet en de huidige Hofweg, duidelijk te onderscheiden. Tegenwoordig is het terrein ruim 30 are groot en wordt de noordgrens gevormd door de bebouwing aan de Hofweg. Enige tijd geleden heeft het Hof meer allure gekregen doordat direct aangrenzende bebouwing is gesloopt en een deel van de oude tuin in ere is hersteld.

Landgoed

Typering
goed bewaard
Hoofdfunctie
museum

DIt is een woord uit de verklarende woordenlijst

Je kunt het wooord dan ook verklaren met een meer of minder lang tekstje. En als van toepassing dan kun je ook een link toevoegen naar een externe website met meer informatie. Die link verschijnt dan onder de verklarende tekst.

Klik hier voor meer informatie